November 2025
Vinene i 3stk. kassen:
November starter boblende og bittert – med Durrmanns orange Pét Nat. Abrikos, appelsinskræl og skovbund i snuden, og så de fineste bobler med kant i munden. En vin der smager af efterår og som passer perfekt til græskar, kål og mørke dage.
Videre med Mille Lieux fra La Grange de l’oncle Charles. En vin der dufter af popcorn, salt og nødder – og smager som Jura på ferie i Alsace. Oxideret og reduktiv på én gang. En vin der elsker ost, fond og efterår.
Vi slutter “punket” med Pinot fra Delhomme. Punk’s Pinot Dead har fået tid – og det klæder den. Urter, brombær og læder i næsen, og en mund der er både rå og moden. En vin der har “hængt lidt for længe på lager” (økonomisk set…), men som nu endelig smager pissegodt. Tak for tålmodigheden (til mig selv).
Nyd måneden – nyd hinanden <3 Ps. Hvis der kommer mere en 138 medlemmer til så vil enkelte af jer ramme ind i “specialkassen”. Kassen rammer tilfældigt og du vil kunne se info på IG og Facebook- Du er også velkommen til at skrive en mail hvis du ønsker mere info – skriv kun hvis du har modtaget kassen 🙂
Snuden er fyldig og frugtig med abrikosmarmelade, kandiseret appelsin og moden blodgrape. Der er også et strejf af citrus-skræl og skovbund, som giver dybde og efterårsstemning.
I munden er det saftigt og friskt med fine bobler, let tannin og bitterhed fra macerationen. En vin med kant og karakter – blid og boblende, men med struktur nok til at spille op mod mad.
Serveringstemperatur / Holdbarhed:
Du hiver vinen ud direkte fra køleskabet, vel 5-7 grader… og ind med den igen. Eller hold den på “isbad” – det sikrer boblerne bedre. Vil anbefale at drikke den over 1 dag/aften, da det er Pet Nat – boblerne er bare ikke så stærke i disse vine og de er nu engang en del af festen.
Mad og vinparring:
Farven og stilen gør den sgu fræk til til græskar i alle afskygninger – bagt, pureret, i suppe eller tærte.
Går garanteret også smukt til stegt kål og krydrede vegetar (uf- grønt!) retter.
Snuden er kompleks med popcorn, salt, nødder og et strejf af røg – reduktion og oxidation i smuk balance.
I munden er den tæt og saltet med oxideret frugt og nøddeskind. Jura vibes, stor dybde og en vin der elsker både ostemad og fondtunge grøntsagsretter.
Serveringstemperatur / Holdbarhed:
Jeg kører den direkte fra køleskabet, vel 5-7 grader – dog kan du sagtens have den stående en times tid på bordet eller mere, da den sagtens kan klare at gå til 12-15 grader. Jo koldere, des mere fornemmes syren og det salte. Ved højere temperatur bliver vinen lidt federe/tungere – men begge dele spiller.
Har drukket/smagt vinen over to dage uden forfald – faktisk åbner vinen op i frugten og bliver mere kompleks, mere lagdelt med luft. Kan sagtens nydes over 3 aftener hvis man er til den slags…
Mad og vinparring:
Går sikkert fantastisk til ost – især hårde og nøddeagtige typer som Comté eller Gruyère.
Men tror den vil virke helt magisk til fondbaserede grøntsagsretter med masser smør og dybde eller en klassisk løgtærte.
NB:
Enkelte af jer vil blive opgraderet til én af de større hvide fra La Grange. Det tænker jeg at I overlever… 🙂
Snuden er mørk og rustik med brombær, peber, urter og et animalsk touch – lidt læder og landmand, men uden at stinke.
I munden er den saftig og sammenhængende med god syre, søde bær og en let fedme. Moden uden at være gammel – kantet, rå og rasende letdrikkelig.
Serveringstemperatur / Holdbarhed:
Jeg kører den direkte fra vinskabet, 10 grader – dog kan du sagtens have den stående en times tid på bordet eller mere, da den sagtens kan klare at gå til 15-17 grader.
Har drukket/smagt vinen over to dage uden forfald – men vil anbefale at drikke den på dag 1, hvor frugten står renest. Sådan er det oftest med rødvin for undertegnede.
Mad og vinparring:
Stik mig en burger (ost og bacon!) og noget Pinot. Det er alt jeg kan tænke på lige nu…
NB:
Enkelte af jer vil modtage sammme vin – blot i årgang 2022. Håber I kan bære over med mig… 🙂
Landsbygaden 16 A
8870 Langå
CVR: 4296 1825
Telefon: +45 42478577
E-mail: info@noegenvin.dk
Vi sender hurtigt og sikkert med