April 2025
Vinene i 3stk. kassen:
Elsker april – foråret rammer for alvor, for det meste og tiden kalder på de lyse og lette vine!
I starter med liter-vin fra Durrmann. Skulle gerne redde selv den mest triste tirsdag og behersker du dig, så kan onsdag også være med. Kunne godt være din asparges-vin. Kør det i Sauce Gribiche. Altså aspargesen…
Vi hopper videre med flot hvid Bourgogne fra Pacaud. Smager altid godt til lidt selvforkælelse.
Og så slutter vi lige af med den lovede champagne. Top forkælelse, fordi I fortjener det. Rosé til den “sommerdag” der med garanti rammer os i april/påsken…
Nyd måneden – nyd hinanden <3
En kæmpe favorit hjemme hos undertegnede – og heldigvis i literflaske!
Det er basis-juice fra Durrmann, men det betyder ikke noget, for det er netop her (også her) at de gør det så pissegodt!
En smule reduktion, en del funk, masser af grønne urter og citrusfrugter, græs, hø og uld fra får (det sidste her er noget jeg forestiller mig grundet de mange gåture i Yanns marker – elsker de får!).
Det hele er “rundet” af skarp syre, præcist så skarp som den skal være, en skvæt VA (den var der vist også i næsen?) og så den her mostede/juicy/frække frugt som de mestrer. Elsker dem sgu. Især folkene bag. Vinen er dem og de er vinene!
Basisvinen hos Pacaud… Eller rettere husets vin.
Intet af det lyder voldsomt flatterende, men i bund dog grund dækker det blot over at dette er den vin de producerer mest af. Kort og godt hjertet i deres produktion.
Og det er fandme fræk Saint-Veran. Definitionen på klassisk hvid Bourgogne – enhver ville gå blindt på hvid Bourgogne på denne… Skal vi ikke sige det?
Nå, men jeg fanger altså de klassiske citrusfrugter… Ristet på bål og vendt i salt og smør plus små hint af vaniljestøv.
I munden skal du forvente og forlange de grønne pærer drysset med hvide blomster, den knitrende sprøde syre og salte sten fra kystnære områder.
Så for Søren…!
Endnu engang skal verdens bedste klub-medlemmer forkæles! – det er jer, Nøgenvin´erne – hvis I var i tvivl.
Tænk sig – og det kommer til at ske, for jeg har aftalt det med de højere magter – at vi alle sidder i 20 grader her i påsken og drikker den samme champagne. Altså os Nøgenvin´ere…
Vi snakker rosé i den “tungere” ende, altså lidt mørkere end de klassiske spinkle/sarte/elegant – jep, det er lidt en bulderbasse, men vi må nok forvente lidt vind selvom solen kigger frem så det er ok.
Det er jordbær/hindbær-galore i snuden, det er lyserød kærlighed vendt i mørdej – en snude du kun kan elske og smile af.
I munden er der heldigvis syre, for frugten er sød og rund, men det klæder ofte rosé og jeg ved at min kone ville sige at det kalder på jordbær dyppet i mørk chokolade og ved du hvad… Det er måske ikke et match made in heaven hvis man spørger en sommelier, men nogle gange skal man bare gøre det man har lyst til. Det skal nemlig nok gå!
Landsbygaden 16 A
8870 Langå
CVR: 4296 1825
Telefon: +45 42478577
E-mail: info@noegenvin.dk
Vi sender hurtigt og sikkert med