April 2025

Gå tilbage til vinarkiv

April 2025

Vinene i 3stk. kassen:

Elsker april – foråret rammer for alvor, for det meste og tiden kalder på de lyse og lette vine!

I starter med liter-vin fra Durrmann. Skulle gerne redde selv den mest triste tirsdag og behersker du dig, så kan onsdag også være med. Kunne godt være din asparges-vin. Kør det i Sauce Gribiche. Altså aspargesen…

Vi hopper videre med flot hvid Bourgogne fra Pacaud. Smager altid godt til lidt selvforkælelse.

Og så slutter vi lige af med den lovede champagne. Top forkælelse, fordi I fortjener det. Rosé til den “sommerdag” der med garanti rammer os i april/påsken…

De 3 ekstra vine i 6stk. kassen:

Du skal endnu engang til Bourgogne… Beklager! Og så alligevel ikke! Domaine de la Roseraie leverer moderne oldschool Bourgogne, som bare smager af mere!

Du skal også til Mosel. Mød Rosalie. Kærester med Philip, snart kone og mand… Hende kommer I til at høre mere om. Hun er skøn og vinene ligeså. Riesling fra unge stokke, altså bare ca. 50 år – men Rosa kalder dem unge – der leverer moden og cremet /fræk Riesling!

Vi slutter af med bobler fra Durrmann. PetNat som de unge kalder det. Naturligt mousserende, fordi vi kan. Endnu en vin til en skøn forårsdag!

Nyd måneden – nyd hinanden <3

Yann Durrmann Ron-rond Le Litron Blanc - Cuvée Nature 2023

En kæmpe favorit hjemme hos undertegnede – og heldigvis i literflaske!
Det er basis-juice fra Durrmann, men det betyder ikke noget, for det er netop her (også her) at de gør det så pissegodt!
En smule reduktion, en del funk, masser af grønne urter og citrusfrugter, græs, hø og uld fra får (det sidste her er noget jeg forestiller mig grundet de mange gåture i Yanns marker – elsker de får!).
Det hele er “rundet” af skarp syre, præcist så skarp som den skal være, en skvæt VA (den var der vist også i næsen?) og så den her mostede/juicy/frække frugt som de mestrer. Elsker dem sgu. Især folkene bag. Vinen er dem og de er vinene!

  • Vinbonde: Yann Durrmann
  • Område: Andlau – Alsace
  • Drue: Næsten lige dele Pinot blanc, Riesling, Gewurztraminer og Sylvaner.
  • Årgang: 2023
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Økologisk, certificeret
  • Fremgangsmåde: Druerne presses langsomt, over 10 timer, gærer selvfølgelig spontant og herefter gærer/modner vinen på store gamle fade og frigives tidligt, gerne i foråret/start sommer efter høsten, for at bevare den friske frugt og det lette udtryk. Der tilsættes ikke noget til vinen på noget tidspunkt i produktionen, heller ikke svovl.
  • Produktion: 4000 liter/flasker
  • Alkohol: 10,6%
  • SO2: Intet tilsat

Pacaud Vignerons Saint-Veran “Aux Faux” 2023

Basisvinen hos Pacaud… Eller rettere husets vin.
Intet af det lyder voldsomt flatterende, men i bund dog grund dækker det blot over at dette er den vin de producerer mest af. Kort og godt hjertet i deres produktion.

Og det er fandme fræk Saint-Veran. Definitionen på klassisk hvid Bourgogne – enhver ville gå blindt på hvid Bourgogne på denne… Skal vi ikke sige det?

Nå, men jeg fanger altså de klassiske citrusfrugter… Ristet på bål og vendt i salt og smør plus små hint af vaniljestøv.
I munden skal du forvente og forlange de grønne pærer drysset med hvide blomster, den knitrende sprøde syre og salte sten fra kystnære områder.

  • Vinbonde: Julien & Sébastien
  • Område: Chasselas, Bourgogne
  • Drue: Chardonnay
  • Årgang: 2023
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Økologisk certificeret
  • Fremgangsmåde: Druerne høstes ved optimal modenhed og presses langsomt over 4-6 timer. Gæres naturligt – selvfølgelig. Lagret 10 måneder delvist på 500liter fade samt ståltanke og betonæg.
  • Produktion: 10.000 flasker.
  • Alkohol: 13,5%
  • SO2: 25 mg/l tilsat.
  • Terroir/Jordbund: Vinstokke/marker beliggende i kommunen Chasselas. Parcellerne ligger i 350 meters højde over vandoverfladen og er sydvest vendte. Vi taler primært ler og kalksten med stor indhold af jernoxid.

Allouchery-Deguerne Rosé 2022 - Brut

Så for Søren…!
Endnu engang skal verdens bedste klub-medlemmer forkæles! – det er jer, Nøgenvin´erne – hvis I var i tvivl.

Tænk sig – og det kommer til at ske, for jeg har aftalt det med de højere magter – at vi alle sidder i 20 grader her i påsken og drikker den samme champagne. Altså os Nøgenvin´ere…

Vi snakker rosé i den “tungere” ende, altså lidt mørkere end de klassiske spinkle/sarte/elegant – jep, det er lidt en bulderbasse, men vi må nok forvente lidt vind selvom solen kigger frem så det er ok.
Det er jordbær/hindbær-galore i snuden, det er lyserød kærlighed vendt i mørdej – en snude du kun kan elske og smile af.
I munden er der heldigvis syre, for frugten er sød og rund, men det klæder ofte rosé og jeg ved at min kone ville sige at det kalder på jordbær dyppet i mørk chokolade og ved du hvad… Det er måske ikke et match made in heaven hvis man spørger en sommelier, men nogle gange skal man bare gøre det man har lyst til. Det skal nemlig nok gå!

  • Vinbonde: Nicolas Allouchery
  • Område: Chamery - Champagne
  • Drue: 68% Pinot Noir, 12% Meunier og 20% Chardonnay
  • Årgang: 2022
  • Type: Mousserende / Champagne
  • Dyrkning: Dyrket uden brug af pesticider - ikke certificeret.
  • Fremgangsmåde: 92% direkte pres fra/på alle druer. 8% rouge fra Pinot Noir. Naturlig gæring på stål. 8 måneder på gæren Selvfølgelig uden indblanding af alt muligt snavs og endeligt flasket uden tilsætning af snavs. Vinene sikres med en lille knivspids svovl. Degorgeret, 31.10.2024 Dosage = 8 g/l
  • Produktion: 3000 flasker
  • Alkohol: 12,5%
  • SO2: 30 mg/l tilsat
  • Terroir/Jordbund: Sandede og kalkede jorde i Chamery i hjertet af Montagne de Reims.

Domaine de la Roseraie - Alba - Bourgogne Blanc 2022

Snuden – eller rettere området – fornægter sig ikke. Vi er i Bourgogne!
Der bydes op til dans med lime og røg fra bål, et strejf af fad og let reduktion – I kender den nystrøgede tændstik… Og det lyder allerede dyrt, ment helt ærligt – intensiteten viser at vi “bare” er på det laveste niveau og det er sgu fair nok – for du er ikke i tvivl om ophavet og selv den dårligste tirsdag ville blive reddet af en snude som denne.

I munden kører vi den klassiske smør uden at det bliver “fedt og tungt”, smørret er blot kørt henover grønne æbler – tænk danske æbler med “crunch og bid” – jeps, syren er sprød og levende er nok det jeg prøver at sige.
Perfekt til de af jer, der elsker den klassiske Bourgogne med et moderne twist (læs: reduktion og krudt).

Negociantvin – Vignobles de la Roseraie
Vignobles de la Roseraie er vine på druer som Julien selv høster og vinificerer, fra marker dyrket af tidligere elever hos Julien. Så druer der følger samme filosofi.

NB: Der var ikke nok af denne vin til alle kasser og der er derfor nogle af der vil få én af disse vine i stedet.

Pacaud Vignerons Pouilly-Loché “Les Mûres” 2021

Pacaud Vignerons Saint-Veran “La Côte” 2021

  • Vinbonde: Julien Petitjean
  • Område: Hautes-Côtes-de-Beaune & Beaune
  • Drue: Chardonnay
  • Årgang: 2022
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Dyrket økologisk og biodynamisk, men ikke certificeret.
  • Fremgangsmåde: Druerne høstes ved optimal modenhed og presses langsomt i hele klaser over 4 timer. Lagret 12 måneder på gamle barrique. Selvfølgelig uden indblanding af alt muligt snavs pånær en smule svovl inden flaskning.
  • Produktion: 1980 flasker.
  • Alkohol: 12,5%
  • SO2: 20 mg/l tilsat.
  • Terroir/Jordbund: Ler og kalksten

Rosalie Curtin Daugther of Pearl 2022

Jeg har smagt denne vin masser gange over 3 stive dage med Rosalie og Philip her i Danmark og alligevel er det lykkedes mig ikke at få skrevet noget ned!

Hver gang er diskussionen gået på malolaktisk gæring. Jeg mener den bærer præg af den malolaktiske gæring, dvs. forvent yoghurt/mejeriprodukter og enormt cremet frugt. Rosa og Philip holder på at det er de varme sydvendte skråninger og det varme år der gør at vinen står som den gør.

Faktum er at vi alle elsker den, også diverse sommelier rundt om i DK. Den er rig og cremet, trods den er stram og ren. Kæmpe vin som vi alle kommer til at drikke for ungt. Nyd den gerne over flere dage hvis du kan… Den har rigeligt med energi til at holde en uge åbent, eller meget mere!

  • Vinbonde: Rosalie Curtin
  • Område: Mosel - Bullay
  • Drue: Riesling
  • Årgang: 2022
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Økologisk dyrket, men ikke certificeret.
  • Fremgangsmåde: Riesling fra Piesport, 50 år gamle stokke – primært upodede – på sydvendte skråninger og skifer/sandsten. Fodtrampede druer og maceration over natten - herefter pres og lang lagring - hele 26 måneder på gamle fade og tonneau. Ufiltreret og 10 mg so2 tilsat før flaskning.
  • Produktion: 600 flasker.
  • Alkohol: 11,5%
  • SO2: 10 mg/l tilsat
  • Terroir/Jordbund: skifer/sandsten

Yann Durrmann PetNat Mu Ska-T Cuvée Nature 2023

Mu Ska-T er stoppet med din bedre halvdel sæbet ind i lavendel, en hvid blomst jeg ikke kan erindre og roser. Herefter overhældt med druer og eksotiske/erotiske krydderier. Elsker det stads!

  • Vinbonde: Yann Durrmann
  • Område: Andlau – Alsace (Naboens druer)
  • Drue: White PetNat made with muscat. This Cuvée is an tribute to the band Ska-P that's why is name is "mu Ska-T"
  • Årgang: 2023
  • Type: Mousserende
  • Dyrkning: Økologisk, certificeret
  • Fremgangsmåde: Yes exactly similar as crémant, they where bottled with the same level of sugar that crémant (but natural residual sugar, usually external sugar added for crémant) So only difference with our cremant "pur jus" that also had made his second fermentation with its own sugar) is that here the fermentation in bottles was the direct continuation of the fermentation in vat so no need to addition of yeast for the fermentation in bottles. I'm happy that the bubbles are fine and stable despite the shorter élevage on lees than a crémant. Also no appellation mean total freedom of grape blend or maceration (anyway I couldn't have done the muscat or orange bubble in crémant appellation)
  • Produktion: 2000 flasker
  • Alkohol: 11,8%
  • SO2: Intet tilsat.