December…
Sne, jul og alt det der… Der skal tunge sager på bordet!
Vinene i 3stk. kassen:
Så vi starter selvfølgelig i Rhone, med tung, tung (læs: lys, lys) Grenache. Agneray formår at få Grenache til at stå helt lys og saftig. Næsten som Pinot Noir…
Videre til mere rød – denne gang fra Géraud Fromont i Jura – men på Grenache fra Rhone. I julens ånd selvfølgelig.
Og så slutter vi sørme af med lidt hvid Bourgogne. Vi trænger alle til en krammer i denne kolde tid og der er ikke meget der krammer bedre end god hvid, samt kælen og fræk hvid Bourgogne!
De 3 ekstra vine i 6stk. kassen:
Vi starter “friskt” – som de unge siger – ud med fræk Pinot Blanc fra Durrmann. Tror ikke jeg kan komme på bedre PB!
Herefter “monster”vin fra Julien Albertus. Fuld smadder på orange satan. Frem med pølsen… Som man siger!
Og så slutter vi selvfølgelig af med lidt skum. Altså rigtig skum. Champagne jo! Fra skønne Vincent. Godt nytår til jer alle…
Åh nej – en næse så liderlig at man lige kniber en tåre – aldrig har en frugtkurv været proppet med så mange vilde blomster, modne appelsiner, søde bær, urter og æteriske dampe. Snif og giv dig hen!
Smagen befinder sig i samme boldgade , ååååhh så pjasket (læs: Ustyrligt letdrikkelig) og levende, syren trækker mundvand og alt er i zen.
Helt korrekt gættet: Jeg er vild med den måde hvorpå Frédéric behandler sin Grenache – det er så lyst og pirrende, næsten som Pinot Noir, men bare stadig umiskendeligt sydfransk i sin stil.
Grenache lavet på samme måde som de øvrige røde fra Marnes Blanches – og man er ikke i tvivl. Det smager umiskendeligt som rød Marnes Blanches, stoppet med urter, røde bær og pirrende energi.
Skulle man komme i tvivl, ville man nok skyde på at vinen var lavet af Eric Pfifferling til eget privat forbrug. Uhyre saftigt!
Her bliver man lige lidt blød i knæene når snuden rammer én!
Citrusfrugter vendt i smør og salt, bagt over bål – vi taler fedme, røg, fugtig og levende kælder – men præcis så fugtig og levende, som vi elsker det. Henover bålet ristes også fersken og en lille sød ananas – det hele er varmere, men stramt hold på plads af den burgundiske undergrund. I munden også rigere og dybere end de andre – helt udfoldet, fed og cremet, men også rank og brændende mineralsk intens. Her får du det hele serveret og det er smukt og betagende.
Åhh Pinot Blanc fra Durrmann… På én og samme tid simpel og kompleks.
Simpel, fordi du bare kan pøse den ned på få sekunder. Ingen modhager, trods Durrmanns velkendte syre og stuktur.
Kompleks, fordi den alligevel udfordrer i snuden med uld fra får – jeg tror sgu det er rester fra dem der går på marken – bitter kvæde, intens citrus og vilde pærer… Og så den der Durrmann´ske funk… Fræk vin!!!
Fåes også på magnum. Skriv en mail, måske kan det løses!
Vinen minder mig om Utopiste fra Kumpf et Meyer (hvis I husker den…), og derfor tænker jeg at der er en god andel Gewurztraminer i denne satan. Men mit gæt er lige så godt som jeres og nogle gange er det rart nok bare at drikke/smage uden at skulle forholde sig til alt muligt. Her er verden åben, I bestemmer hvad det er!
Jeg selv sidder med konens lædertaske, valnødder ristet på bål, blommer vendt i orangeskal, hvid te og let oxiderede rosenblade. Ja det var altså snuden jeg talte om!
I munden mange af de samme ting og vægten/bredden gør at jeg tænker laaang maceration, måske endda i åbne kar, en vinbonde uden frygt for ilt og alskens bakterier – det er vildt, freaky ville man nok sige, ja både i Vestjylland, men så sandelig også i KBH.
Find pølsebordet frem, den her vin magter det hele!
Jeg har ikke testet vinen endnu, da den lander helt perfekt til denne månedskasse. Netop den 1 december!
Derfor får I lige standardnoten, som med garanti holder stik! Tænker vi smager den nye vin sammen på SoMe. Se med hvis I orker!
Den vin jeg selv drikker mest af – og jeg er lige lykkelig hver gang! Kom med den på BIB!!!
Frugthavet, havets frugt… Aah okay nu rabler det… Men her dufter det virkeligt af frugt, cremet frugt, pirrende frugt, modne tropiske frugter som papaya og passion, modne danske pærer og æbler, men så sandelig også, heldigvis da, sten, mineraler, vildskab, utæmmet og vild syre og bondskhed og tilbagelænet-hed, åhhh ja, så hed så hed!
Frugten i denne vin er helt fremme, med saft og kraft, potens og vildskab, strukturen er vild, moden og cremet og det hele holdes på plads af smertelige mineralske bid og masser af jordbund og kalk.
Det er anderledes skum det her, men det er netop det der gør det så fandens lækkert.
Landsbygaden 16 A
8870 Langå
CVR: 4296 1825
Telefon: +45 42478577
E-mail: info@noegenvin.dk
Vi sender hurtigt og sikkert med