Januar 2025
Vinene i 3stk. kassen:
Så blev det sgu januar – og vinter!
Det er så fint med mig… Så længe der er vin!
Vi starter måneden ud med en frisk sag (det tror jeg man siger…) fra Durrmann. Drik den en dag solen skinner, eller bare en dag under madlavningen. Vinen er simpel, men på den bedst tænkelige måde!
Vi skal også til det varme Italien – Sassopras rigtige rødvin! Ikke at den er tung, men den er da lavet med længere maceration og den kan klare lidt mere end de lidt lysere røde fra dejlige Marta og Federico!
Vi slutter af med en kæmpe vin fra Mosel / Philip Lardot. Egentlig var den udsolgt, revet væk af restauranter og det forstår jeg godt. For den er magisk! Men jeg fik muligheden for at hive lidt flere hjem her lige inden jul og det gjorde jeg altså af helt selviske grunde… Har smidt 12 flasker i kælderen som jeg glæder mig til at møde om 10-20 år. Og så selvfølgelig også for jeres skyld – fordi I fortjener det! Hirt 2021 er Riesling præcis som jeg elsker det / når det er allerbedst.
Nyd måneden – nyd hinanden <3
Durrmann <3 Jeg elsker ham - og vinene. Sylvaner er simpel most når det spiller. Snuden er druemost, limeskal og velplejede får... Måske det nok mest er mig der har den reference, men af en eller anden grund kan jeg ikke lade være med at dufte får (de får, der går på markerne) i netop Sylvaner og Pinot Blanc. Snuden har også næsten lidt macerationspræg, altså som om der er lidt tørret frugt og lidt te... Eller hvad? 2023 står som den mest modne Sylvaner frigivet fra Durrmann - måske ikke målt på alkohol, men på fylde/tyngde/rundhed. Der er selvfølgelig syre, men den er blødere og rundere end tidligere. Det er i bund og grund bare #lallegladmost!
Mannaro Rosso er Marthas og Federico knæfald… Markedet kræver ægte rødvin, især når det gælder “Toscana” og Sangiovese.
Så her har den fået lidt mere gas og tyngde, stadig stoppet med kirsebær, nu mest mørke, sødere og mere intense – der er også massiv indflydelse fra urter og hed toscanske jord – det stinker for vildt det her!
Trods høstet en måned senere end de øvrige røde og den længere maceration, så er vinen let på tå, med forfriskende syre og lav alkohol – Tak til ældgamle vinstokke! – og ja, man sidder med ægte rødvin, men det kan bælles og nydes lige så let som de mest simple bordvine. Her er der dog kant til bøffen, hvis man skulle grille sådan en fyr i nærmeste fremtid.
Snuden er fyldt med saltede citroner, stærk syrlig grape og voldsomt æterisk løft! Vinen er toppet op hver uge under sit lange ophold på fad, så forvent ikke flor/sherry-tendenser, men forvent alligevel den helt rette mængde ost/nødder/oxi! Der også en snert af lidt blid vanilje fra Madagaskar – næsten som fræk hvid Bourgogne fra den nordlige del.
I munden rammes du af den vildeste intensitet – jep, jeg udbrød, Fuck! – da jeg smagte den første gang. Der er bid fra grape, der er essens af citrusfrugter og så vendes det hele lige en tur i cremet øko-yoghurt – smager hjernedødt godt sagt på pænt dansk!
Igen har vinen – grundet den lange tid på fad – en magisk struktur uden at det skal tænkes som vin under flor – bare kæmpe vin med positiv energi grundet gamle stokke, perfekt modne druer, tålmodighed og skide godt håndværk!
Landsbygaden 16 A
8870 Langå
CVR: 4296 1825
Telefon: +45 42478577
E-mail: info@noegenvin.dk
Vi sender hurtigt og sikkert med