November 2022

Gå tilbage til vinarkiv

Dominik Held Riesling 2020

En skøn vin med klare træk fra den malolaktiske gæring i form af peach-melba youghurt vendt med pærer og stænket med saft fra markante citroner – ingen tvivl om at det er Riesling!
Der er en fræk lille let oxi-kant i munden med ristede nødder, som pynter og giver kant – Syren er også på spil, men den skal sgu være der, for frugten er cremet og dyb. Ja tak!

  • Vinbonde: Dominik Held
  • Område: Rheinhessen
  • Drue: Riesling
  • Årgang: 2020
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Økologisk dyrket, men ikke certificeret.
  • Fremgangsmåde: Direkte pres, gæringen startes spontant og vinen får lov at oxidere 1 dag i åbne kar. 10 måneder på gæren på 500 liter fade – ingen filtrering og vinen er flasket 10 august 2021.
  • Produktion: 700 fl.
  • Alkohol: 10,5%
  • SO2: 20 mg/l tilsat.

Frédéric Agneray Mitans 2019

Dufter af Rhone som var det 1990 – før verden gik af lave, før Rhone blev badet i fad, alkohol og Parker. Jo jo – den har da stadige den dybe og intense kirsch-næse, men her uden spor af likør. Jord, urter og lyse røde hindbær danser tæt under din snude.

I munden køres den ind med massive efterårshindbær, igen den støvede jord og de grønne urter og et helt rart og tiltrængt tanninkram omfavner frugten.

Det findes ikke meget bedre til vingeskudt and, brun sovs og overkogte kartofler!

  • Vinbonde: Frédéric Agneray
  • Område: Sabran, Rhone
  • Drue: 20% Syrah and 80% Grenache
  • Årgang: 2019
  • Type: Rødvin
  • Dyrkning: Økologisk certificeret.
  • Fremgangsmåde: Vinen består af ”2 dele”. Den ene får 14 dages maceration på afstilkede druer og den anden 12 dage på hele klaser. Vinene er samlet på tank i foråret 2021 og frigivet herefter. Selvfølgelig ufiltreret og endeligt flasket uden tilsætning af snavs.
  • Alkohol: 13,1%
  • SO2: Intet tilsat

Nicolas Arnou Chouette ! 2019

Indrømmet. Jeg er ikke fan af sød vin, men den her (7 gram restsukker) tænder et eller andet i mig!
Den er så dyb og cremet, stoppet med grønne æbler vendt i honning og nødder, salt og røg – og skal ret være ret, så er 7 gram restsukker intet når syren i vinen i vinen bare er tilsvarende høj – Chenin kan bære sukker som ingen anden drue (i mine øjne), rigdommen, syren og sødmen i dette tilfælde balancerer og så stinker det for frækt!

  • Vinbonde: Nicolas Arnou
  • Område: Champ-sur-Layon, Loire
  • Drue: Chenin
  • Årgang: 2019
  • Type: Hvidvin
  • Dyrkning: Økologisk certificeret.
  • Fremgangsmåde: Der arbejdes hårdt i marken - i kælderen passer vinene nærmest sig selv. Langsomt pres over 24 timer (deraf farven – og nå ja, så er der nok også lidt god gammeldags oxidering inde over) på gammel vertikalpresse, lagring på fade eller beton i godt et år og frigivet medio 2021. Selvfølgelig ufiltreret og endeligt flasket uden tilsætning af snavs. Al tapning foregår ved hjælp af tyngdekraften.
  • Alkohol: 13%
  • SO2: Intet tilsat