En skøn vin med klare træk fra den malolaktiske gæring i form af peach-melba youghurt vendt med pærer og stænket med saft fra markante citroner – ingen tvivl om at det er Riesling!
Der er en fræk lille let oxi-kant i munden med ristede nødder, som pynter og giver kant – Syren er også på spil, men den skal sgu være der, for frugten er cremet og dyb. Ja tak!
Dufter af Rhone som var det 1990 – før verden gik af lave, før Rhone blev badet i fad, alkohol og Parker. Jo jo – den har da stadige den dybe og intense kirsch-næse, men her uden spor af likør. Jord, urter og lyse røde hindbær danser tæt under din snude.
I munden køres den ind med massive efterårshindbær, igen den støvede jord og de grønne urter og et helt rart og tiltrængt tanninkram omfavner frugten.
Det findes ikke meget bedre til vingeskudt and, brun sovs og overkogte kartofler!
Indrømmet. Jeg er ikke fan af sød vin, men den her (7 gram restsukker) tænder et eller andet i mig!
Den er så dyb og cremet, stoppet med grønne æbler vendt i honning og nødder, salt og røg – og skal ret være ret, så er 7 gram restsukker intet når syren i vinen i vinen bare er tilsvarende høj – Chenin kan bære sukker som ingen anden drue (i mine øjne), rigdommen, syren og sødmen i dette tilfælde balancerer og så stinker det for frækt!
Vinene fra Keck & Seidlitz skal opleves. Det er vine du bør følge over dage, da der er så mange lag at fordybe sig i og jeg har i hvert fald ikke været i stand til at sætte ord på dem – ikke tydeligt og klart nok, det er vine der tager dig med på flyvetur og det gælder bare om at holde fast.
Paradiesburg! Bare navnet… Den slags vin her er jeg ikke stødt på tidligere i tysk regi. Det minder mig langt mere om vinene fra Norditalien, såsom Gravner og Radikon. Ikke at det har samme aromaprofil, men tyngden og stilen er noget derhen af. Friskpukkede urter blandet med søde appelsiner, modne abrikoser og knuste sten rammer snuden og i munden er der smagen af den lange tid på gæren, intenst og bidende, men også cremet og rart.
Det er et frækt glas som fortjener en lang aften eller nydelse over flere dage. Men jeg forstår dig godt hvis du bare høvler den ned, for det smager sgu godt!
Liaison 2021 er grundet årgangen langt lysere end de foregående 3 år. Vinen står dirrende klar og ren allerede på dette unge stadie. De syrlige røde bær og de grønne urter krydret med den spice som kun Enderle & Moll mestrer svæver æterisk under din snude når du nærmer dig glasset. Den vil helt sikkert udvikle sig og tage på i kompleksitet og vægt, men det er ikke en skam at tjekke ind nu for at se hvad den kan!
Yann Durrmann er min helt – kort og godt! Den mand tryller med alle druer i Alsace og han holder en unik stil, altid høj syre (tidlig høst), altid ”mostede” vine (jep, der fjernes intet!), og netop derfor er det vine med en vis portion energi, kompleksitet og ofte ret stor dybde trods de frigives tidligt. Mousserende Muscat er selvfølgelig frækt parfumeret, men også slank og ”stålsat” – giver det mening? Ingen sødme, men dog cremet frugt, parret med skøn syre og herlig juicyness (jeg tror det er en ting).
Hvis vi oplever solstråler og varme temperaturer i november så kan den sagtens køres med solen lige i øjnene mens du sidder i en lukket krog.
Landsbygaden 16 A
8870 Langå
CVR: 4296 1825
Telefon: +45 42478577
E-mail: info@noegenvin.dk
Vi sender hurtigt og sikkert med